Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

onsdag 27 april 2022

Kojen - Myror


Barnen är intresserade av myror så den här veckan gick  några barn till skogen och tittade på myrstacken igen! Bibbi fick följa med för hon älskar att vara ute i naturen och kan mycket om djur och insekter. När vi närmade oss myrstacken hittade vi myror som var på väg till stacken med pinnar och barr för att bygga vidare på myrstacken. Barnen tittade nyfiket på myrorna och tillsammans pratade vi om att vi måste vara försiktiga om myrorna och inte trampa på dom.

Vi hade också med ett faktablad om myror till skogen där vi läste att myror har två antenner och sex ben och vi jämförde då hur många ben en myra har med hur många ben barnen har. Vi hade läst att myror gillar äpple utan skal så alla barn fick prova att kasta en bit äpple till myrorna i stacken! Kanske kan vi komma tillbaka nästa vecka och se vad som har hänt med äppelbitarna vi gav till myrorna?! Väl hemma på förskolan försökte vi återskapa en myrstack av material vi tog med från skogen. Vi använde barr och pinnar som vi såg att myrorna använde till sin stack i skogen! När vi var klara frågade barnen ”Men var är myrorna?”                                                  

                                                  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar