Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 5 november 2021

Föräldramöte

Vi vill tacka alla föräldrar som deltog på Båtens föräldramöte för ett trevligt möte. Ni som inte hade möjlighet att delta får här en liten resumé kring vad mötet handlade om. Vill ni uppdatera er kring vilka mål varje avdelning jobbar med just nu kan ni gärna ta en titt i respektive tambur. Hållbar utveckling är också något som hela enheten arbetar med som gemensamt tema. Här kommer lite tankar kring vad hållbar utveckling innebär. 


Som kompetensutveckling i enheten arbetar vi just nu lite särskilt kring språket i förskolan och läser denna bok. Utifrån boken framgår det också hur viktig det är vilka ordval vi använder när vi pratar med barnen. Vi pratar inte till barnen utan med barnen. Vi försöker också tänka på hur vi ställer frågor för att locka fram språket. Istället för slutna frågor som gärna leder till ja och nej försöker vi tänka på att ställa öppna och berättande frågor som lockar barnen till ett berättande. 


Här är lite exempel kring vad högläsningen kan ge ett ett barn. Avslutningsvis tittade vi på en film kring hur en dag på förskolan kan se ut med en stor inblick i verksamheten där vi både filmat och fotat barnen. 
Har ni inte sett filmen och vill se den kan ni gärna höra av er till oss så kan ni titta tillsammans med ert barn vid hämtning i tamburen. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar