Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

måndag 8 november 2021

Barnkonventionen-barns rättigheterBåtens förskola bjuds in att delta i Norrköping light festival för att synliggöra världens barn och barnens rättigheter.

I år är temat ”när jag blir stor” där barnens tankar är i fokus. 

Barnen på äldresidan har därför intervjuats och barnens tankar kommer uppmärksammas i Norrköpings light festival genom en promenadväg.

Premiär 26 november 2021 fram till 31 januari 2022.

Här kommer lite tankar kring vad barnen tänker om framtiden:

”När jag blir stor vill jag bli polis och jag vill bo i Göteborg. Jag vill bo i en lägenhet som är fyrkantig. Jag kommer ha mycket kompisar”

”Jag vill bli byggare och ska jobba med båtar. Jag vill bo där jag bor nu men i en lägenhet med hiss. Framtiden är solig”. 

”Jag ska bli lärare som min mamma är och jag vill bo i Sverige.I framtiden är min dröm att jag vill jag låna min systers hamster” 

” Jag ska bli doktor och bo i ett Tigerträd. När man blir stor förändras världen, det blir nya sätt och barnen blir vuxna”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar