Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 4 mars 2021

Skogsbingo och sköldpaddan Fiolin

 I veckan har vi tittat på UR:s program ”Djuren på djuris” som är ett program som handlar om värdegrund, empati och kamratskap. Vi valde att titta på avsnittet där sköldpaddan Fiolin inte får vara med sina kompisar och leka. Efteråt reflekterade vi tillsammans hur det känns när någon säger att man inte får vara med och gav varandra tips på vad man kan göra om en kompis skulle säga så. 

Vi bestämde oss för att göra egna sköldpaddor som barnen har klippt, målat och klistrat. Barnen diskuterade att alla sköldpaddor ser olika ut precis som vi människor gör. Någon hade svarta ögon - någon hade blå. Någon hade långa ben - någon hade korta eller inga ben alls. Det blev även intressanta diskussionen om vart sköldpaddan bor och vad den äter. Vi lånade en faktabok på bokbussen så att vi kunde lära oss mer. Vi pratade även om vad som händer med djuren när vi människor slänger skräp i naturen och i vattnet. 

- Djuren kan äta skräpet och då får de ont i magen.

- De kan även krocka med skräpet när de simmar.

När vi gick till skogen passade vi på att ta med ett spel där barnen fick leta upp det som fanns på bilden. Vissa saker hittade de medan andra inte fanns. De reflekterade om varför och kom fram till att det berodde på att det var vinter ute. 


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar