Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 11 mars 2021

Durken- Troll, skogen, Pokémon och normer

I boken ”Kungaskogens vänner” har vännerna fortsatt sin utflykt till Trollskogen. Barnen funderade på om troll faktiskt finns på riktigt. Barnen skapade egna troll av papper. 

Vi har även varit i skogen och tittat på Durkens träd för att se om något har hänt med det sedan vi var där sist - men det hade det inte gjort. Barnen reflekterade över att det berodde på att det fortfarande var för kallt ute. Vi passade även på att plocka med oss material hem som vi ska använda nästa vecka då vi ska skapa en miljö där våra sköldpaddor ska få bo. 

Barnens intresse för Pokémon håller i sig och för att vidareutveckla deras lek så har de fått skapa egna Pokémonbollar. De konstruerar olika banor där bollarna används i leken. 

På vår högläsning har vi bland annat läst böckerna ”Dela med dig - lämna ingen utanför” som handlar om känslan om att inte få vara med. Boken ”När Herr Normsson träffade Hen” lyfter olika normer som finns i vårt samhälle. Finns det flickkläder och pojkkläder? Finns det pojkleksaker och flickleksaker? Vi reflekterade tillsamman och kom fram till att alla kläder och saker är för alla och att man själv har rätt till att bestämma. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar