Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 juni 2022

Kojen - Återbruk

Intresset för myror har fortsatt över tid och för ett tag sen kom Skräpplockar Britta förbi och frågade barnen om det fanns något skräp på Kojen?! Barnen engagerade sig och letade och tillslut hade de hittat flera gamla toarullar! Skräpplockar Britta frågade om vi kunde ta skärpet och göra något nytt av det och tillsammans med Britta kom de överens om att skapa några myror ihop! Utifrån bilder ur våra faktaböcker om myror har vi studerat myran och dess olika delar. Myran har bl.a sex ben och två antenner! Toarullarna har sedan målats i myrans färger, vi har också satt sex pinnar som ben och två svarta piprensare som antenner. 


                                          


                                          


                                         


                                          


                                           


                                           


                                           


                                           


                                           Efter en regnig vecka har vi haft många vattenpölar på vår gård. Att utforska med du yngsta innebär att de vill undersöka med hela kroppen såsom att känna, lyssna, titta och smaka! Vi pedagoger tillför material såsom hinkar, spadar, silar och bilar som gör att de även kan undersöka vattnet på flera olika sätt. 


                                           


                                           


                                   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar