Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 6 maj 2022

Kojen - Vad äter myror?
En dag den här veckan gick vi tillbaka till skogen för att kolla om myrorna hade ätit upp äpplet vi lämnade förra veckan! När vi kom fram till myrstacken såg vi att äpplet var borta och barnen trodde att myrorna ätit upp äpplet! När vi frågade barnen vad vi trodde att myrorna mer skulle tycka om svarade de; ”päron, banan och kaka”! Kanske kan vi ta med något av dessa saker nästa gång vi besöker myrstacken och se vad som händer? Vi hade med vårt faktablad om myror och läste att myror äter insekter, larver och växter. Barnen ville då prova att ge myrorna lite olika växter så vi la både gräs, kirskål och vitsippor på myrstacken. 


Utifrån barnens intresse för myror så tog vi nästa dag fram luppar och förstoringsglas som barnen fick undersöka vår gård med. Vi hittade efter mycket letande några trädgårdsmyror som ser annorlunda ut än de skogsmyror vi sett vid myrstacken. I lupparna uppmärksammade barnen också att ”Gräset är stort”. I boken om myror finns bilder på olika sorters myror och tillsammans jämför vi myrorna i boken med myrorna vi ser i naturen. 

En dag hittade barnen myror som kommit in på avdelning, små trädgårdsmyror, som de nyfiket följde. Dom var så små och snabba att de var svåra att ta ett kort på. Vi fortsätter att prata om att vara försiktiga med myrorna och att vi måste ta hand om djur och natur i vårt arbete med hållbar utveckling. 

Som avslutning på veckan och som ett led i vårt arbete med hållbar utveckling och hållbar människa har vi haft rörelselek till musik på gården i den härliga solen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar