Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 13 maj 2022

Kojen - ”Dom gillar socker!”Den här veckan var vi tillbaka till myrstacken med ny ”mat” till myrorna! Växterna vi lagt på myrstacken var borta, kanske har de ätit upp dom. Barnen ville ju prova att ge päron och kaka till myrorna så det hade vi tagit med idag! Vi tog även med en majskrok och gav till myrorna. Barnen uppmärksammade att kakan var det som myrorna tyckte bäst om och de jobbade och slet med att få kakan dit de ville. På vägen hem hittade barnen en nyckelpiga och väl hemma läste vi i boken om nyckelpigan för att lära oss mer! Väl hemma fick barnen titta och reflektera kring bilderna och filmerna vi tagit ifrån skogen! Barnen var tydliga med att myrorna gillade kaka och majskrok mer än päronet! 


Ett av veckans erbjudande utomhus var rörelse genom en hinderbana! 

I torsdags gick en annan grupp till skogen för att se vad som hänt med päronet, majskroken och kakan. Barnen uppmärksammade att allt var borta! 

  • Myrorna tagit kakan


Då kakan var så uppskattad av myrorna bestämde vi oss för att se vad myrorna gjorde om vi lade socker på myrstacken.

Vi filmade och tog med oss för att reflektera och visa de andra på kojen


  • Dom gillar socker 
  • Många myror på sockret 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar