Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 1 april 2022

Hej jorden!- propellernProcessen med propellerns jordklot fortsätter även denna vecka. Känslan av det kalla och klibbiga är nu mer bekant och andra gången var det lättare att få till tekniken med limmet. Denna vecka har vi börjat läsa en mycket innehållsrik bok som skapar mycket samtal och reflektioner hos barnen. 
Bilden på jordklotet där jorden har en temp skapar många funderingar hos barnen. 

Genom att gå in på djupet och samtala om det vi läser skapar det ett lärande genom samtal. Många har mycket att berätta och vi tränar på att lyssna på varandra så att alla får komma till tals i våra grupper. 

” oj, jag visste inte att bilar gjorde att det blir varmare, tur att min mamma och jag tar cykeln istället för bilen till lekparken ibland för då är vi snälla mot jorden”

” vi måste samarbeta med varandra, om någon inte vet hur jorden blir frisk kan någon hjälpa en att berätta för oss hur vi kan rädda jorden” 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar