Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

onsdag 23 mars 2022

Rocka sockorna-Propellern21 mars infaller rocka sockorna dagen vilket grundar sig i att vi vill uppmärksamma alla med down syndrom och hylla allas olikheter och rättigheter. På Båten rockar vi sockorna hela veckan.


Under veckan har vi använt material där barnen får räkna och sortera strumpor. Barnen har även ritat sin egen strumpa, där de får använda sin fantasi.

Några är randiga några är mönstrade och några har hjärtan på. Alla är olika men lika värda , vi har pratat om olikheter genom vårt utseende och våra förmågor, alla är bra på något!


I gymnastiksalen har vi gömt våra strumpor, barnen fick i uppdrag att leta efter sina strumpor samt försöka komma ihåg vad man har på fötterna.

Barnen fick även leka en lek där pedagogen, sa något igenkännande på något av barnen och alla som insåg vad det var fick springa till det barnet. I leken fick barnen träna på  uppmärksamma varandras kläder och utseende. 

  • Jag har svart hår och bruna ögon, min kompis har ljust hår och blå ögon,vi är olika men vi är lika bra.
  • Vi ska leka tillsammans 
  • Jag har olika strumpor för att alla är olika


Bifogar sången om olikheter som vi har sjungit under veckan 

https://youtu.be/baoBj8yYyRM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar