Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 11 mars 2022

Propellern-lärmiljö som den andre pedagogen


Genom genomtänkta lärmiljöer som främjar samarbete, delaktighet och inflytande skapar vi förutsättningar för att barnen utvecklar en nyfikenhet och lust att leka och lära. Det är ett viktigt mål att sträva efter utifrån förskolans läroplan. Känslan av delaktighet, inflytande och goda sociala relationer skapar också en hållbar utveckling. 


I ateljén har skapandet till vår lärmiljö fortsatt utifrån tema rymden. Barnen har tillverkat astronaut kläder, så som syretuber, skor och tröja.

Vi har nu landat på Planeten Jorden. Barnen inspireras av hur vår planet ser ut och vad den innehåller -luft, grönska,vatten, och djur.


Genom digitala klipp om jorden lär vi oss hur man kan ta hand om vår planet vilket leder hållbar utveckling. För att jorden ska må bra behöver vi vara rädda om den och inte skräpa ner. Vi behöver också sortera mera. 
Veckans sång skapar  givande reflektioner. 

- de tvättar jorden
-den har skräp på sig
-skräp ska slängas i soptunnan
-vi ska sortera
-hittar man skräp kan man använda det igen. 
-vi måste ta hand om varandra, i Ukraina finns en elak kille som har tänt eld där saker börjar brinna. Han är jätte elak. Vi måste vara snälla mot varandra 
- det är bra att vi kan hjälpa barnen i Ukraina på vår jord 
- sjukhus är bra på vår planet där vi kan hjälpa sjuka 
- rök från bilar är inte bra. Man kanske kan cykla eller gå istället bland. 
-Vi måste vattna vår jord för att saker ska växa 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar