Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 11 mars 2022

Kojen - Hållbar utveckling och rörelse


Enligt läroplan för förskolan ska utbildningen bl.a. lägga grunden för ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället och för en hållbar utveckling. I begreppet hållbar utveckling som vi arbetar lite särskilt med inne på Kojen just nu ingår också att barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att delta i olika fysiska aktiviteter och få vistas i både vår närmiljö och i olika naturmiljöer.

Under de senaste veckorna har vi hunnit vara i gymnastiksalen med ett gäng barn. Där har vi lekt med bollar och lekt olika regellekar såsom följa John och en bil-lek där barnen får springa när en grön skylt hålls upp och när den röda skylten hålls upp ska bilarna stanna.

Utomhus har vi haft rörelseglädje bl.a. genom att dansa till musik, vi har sparkat fotboll tillsammans och vi har varit iväg till skogen för att utforska skogsmiljön.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar