Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 4 mars 2022

Durken - vecka 9

 Vi fortsätter med vårat rymdtema och denna vecka har vi reflekterat kring vad våran vän Paxi har på sig när han åker på sina rymdfärder. Barnen har gemensamt kommit fram till att man behöver en rymdhjälm för att få syre i rymden. Detta skapade vi med hjälp av kartong och färg.
Barnen har haft många funderingar på vad man äter i rymden. Vi har tittat på klipp när Christer Fuglesang äter godis i rymden och letat fakta kring hur och vad man äter för mat. Barnen har skapat rymdmat i form av tomat, majs, kött, ärtor och blåbär. 


https://youtu.be/vF2BkFGs2s8Barnen får i dessa aktiviteter utveckla sin samarbetes förmåga och arbeta med olika material och former av skapande. Detta är även ett påbörjat arbete för att barnen ska utveckla sin förmåga att få förståelse för hur människans olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling för vår miljö och människans välbefinnande. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar