Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

måndag 7 februari 2022

Propellern-fortsättning temaProcessen med propellerns temarum med tema rymden fortsätter. Ett rymdskepp som Paxi åker i har kommit till genom samarbete och kreativitet i ateljén. Likaså rymdkläder/hjälm. I rymden finns ju ingen luft så då behövs en hjälm och utrustning för att kunna andas. 

Då vi är från Sverige skapar vi en svensk flagga. Vi tittar tillsammans hur den ser ut och vilka färger dem har. 


Paxi och sommarstugan har även besökt propellern. Vi fick se ett filmklipp när deras kompisar besökte månen bland annat. Vi funderade tillsammans om varför månen ibland är hel och ibland halv? Kan det ha med solen att göra?
Tillsammans i ateljén skapar vi en egen måne och avbildar en cirkel. Då det finns stort intresse för sång och musik på propellern har vi även lärt oss en ny sång om just månen. 
Att använda sig av sång tillför inte bara glädje i gruppen utan främjar också språkutvecklingen. Roligt att se hur barnen tar till sig sångtexterna . 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar