Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

måndag 21 februari 2022

Durken - vecka 8

 Paxi är just nu en frontfigur på durken det är han som kommer ta med barnen på en resa genom universum. Men vem är Paxi egentligen och hur ser han och hans kompisar ut. Paxi har berättat för oss att hans kropp är i färgen grön men hans kompisar kan ha andra färger som lilla, blå eller rosa. Dom ler med sin mun och huttrar när dom fryser precis som vi människor. På planeten dom bor på bor det också i hus och har husdjur, vi är olika men har också mycket gemensamt som är fint berättar Paxi för barnen.

Sedan Paxi var liten har han haft ett stort intresse för stjärnor och planeter som han utforskade genom ett teleskop och när han blev tillräckligt gammal så fick han åka upp i rymden i sitt rymdskepp. Han parkerade rymdskeppet på vår planet jorden och vill nu ha hjälp av några vänner för att följa med på hans resa genom universum.

Barnen har börjat skapa flera olika Paxi som får färger efter barnens egna fantasi och föreställnings förmåga, dessa Paxi ska få bo hos oss på durken och vara med i barnens fria lek.

I leken kan barnen bland annat bearbeta intryck, utveckla fantasi och kreativitet samt utveckla sin samarbets och kommunikationsförmåga.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar