Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 4 februari 2022

Ankaret - Färgsprakande vecka


Här kommer ett litet urplock av planerade aktiviteter med fokus på färger som vi erbjudit denna vecka. 

Rita tillsammans på ett stort vitt ark eller med vattenfärger i vår ateljé. Att måla med vattenfärger är en teknik att öva på. Relationen mellan vatten och färg behöver ju vara bra annars går pappret sönder, vilket vi har fått uppleva. 

Vid dessa tillfällen ställer vi medvetna frågor i samtal mellan vuxen och barn. Vilken färg väljer du? Vilken färg har du i handen nu? Kan du ta en lilla penna? Hur blir det när du blandar röd och blå?

Vi har målat på kakelplattor. 

Att använda just kakelplattor är ett hållbart tänk då det går att sudda bort och måla om igen. Roligt! 

Vi har tagit en promenad i vårt närområde med fokus vilka färger kan vi se? Vi såg bland annat en röd grävmaskin, en lång gul lyftkran som var igång med sitt arbete, en spännande upplevelse.

Röd, röd, röd är mössan på mitt huvud... blå blå blå är dräkten som jag bär... en sång vi sjungit om och om igen också tillsammans med skärmen som verktyg och tecken som stöd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar