Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 11 februari 2022

Ankaret - Fånga upp och förvalta barnens intressen utanför temat

Det är viktigt för oss att inte bara fokusera på att arbeta utifrån vårt tema fordon, utan också fånga upp det som vi ser att barnen intresserar sig för i sin lek. I veckan har våra tre bockarna Bruse uppmärksammats av barnen. Vi reflekterar över hur och vad vi kan bidra med för att berika barnens spontana och fria lek.


Vi har tre bockar och ser att vi saknar ett troll och en bro som finns med i sagan. Vi har lånat böckerna om dem tre bockarna Bruse från Bokbussen och med hjälp av dem inspireras till att skapa ett troll. En bro behöver vi också skapa, men den konstruktionen får vi fundera vidare på litegrann..Trollet var hårigt och hade stor näsa.

Nu behöver trollet en stor näsa och en mun.

Han behöver en läpp uppe.

Nu behöver trollet öron.   
Sagan om dem tre bockarna Bruse kan vi nu både läsa om i böckerna, sjunga om samt dramatisera och leka med i form av våra karaktärer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar