Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 20 januari 2022

Durken - tema rymden

Efter ledigheten tänkte vi att det är bra att friska upp minnet vad vi samtalade med barnen om innan ledigheten, vi samtalade och funderade kring vad som fanns ovanför molnen och kom fram till att det är något som kallas rymden som vi nu kommer fokusera vårterminens tema kring.


Barnen har många funderingar, frågor och påstående som vi ska ta vara på och arbeta utifrån. Barnens delaktighet och inflytande ligger till grund för planeringen av temat genom att ställa frågorna, vad de vet, vad de vill veta, hur de vill göra?

Frågor som barnen har lyft fram under de första veckorna nu är:

Vad är månen för något?

Finns det några människor på månen?

Varför är planeterna runda?

Hur skapades jorden?

Är solen gul eller orange?

Hur kom planeterna till?


För att starta upp temat har vi tittade på tecknade klipp om rymdvarelsen paxi, som är på äventyr i rymden som vi lärde känna när han visade oss om hur vattnets kretslopp går till.

Efteråt samtalade vi om klippet och lyssnade på varandras tankar.

Vi har även introducerat en sång om planeterna som heter planet sången den finns att lyssna och se på, på youtube. Barnen på durken har verkligen anammat den och vill sjunga den om och om igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar