Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 18 november 2021

Kojen - Vem kör lastbilen?

Förra veckan tittade vi på hur lastbilen i sagan ser ut. Den här veckan fortsatte vi att både titta på hur lastbilen ser ut och vem det är som kör. Att lastbilen är blå är det flera barn som har lagt märke till. "Här kommer blåa lastbilen med flak." Vi har även pratat om vilken färg och form hjulen på lastbilen har.  Här är runda hjul" och "Gula lampor".  Barnen uppmärksammar sedan det vi pratat om från sagan till bilarna vi har på avdelningen.
Sedan har vi funderat och diskuterat tillsammans vem det är som kör lastbilen. Alla barnen är inte helt säkra på att det är flickan som kör fast vi har läst sagan många gånger. Idag gick några av barnen på promenad för att leta efter den blå lastbilen från sagan och se vem som körde den. De hittade en blå lastbil med flak och stora runda hjul men ingen som körde den. Barnen såg också att lastbilarna hade olika många hjul. Vi försöker använda sagan till att låta barnen göra egna upptäcker kring likheter och skillnader och låta dem samtala om dessa tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar