Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 12 november 2021

Ankaret - Vem är det som kör?

Efter inspiration från sagan "Alla får åka med" om att flickan kör lastbilen så gick vi på promenad i vårt närområde. Vi tog med oss frågan VEM ÄR DET SOM KÖR? 

Barnen uttryckte att det var "pojkar" som körde dem olika fordonen. Vi pratade med en av chaufförerna som vi mötte, som berättade att det också finns kvinnliga förare och markarbetare i deras företag. Dem kanske vi får möta på nästa promenad.


Till vår stora förvåning så fick vi se att det inte bara satt en person och körde det nedanstående fordonet, utan även arbetshunden Diesel! Det stämmer ju precis som i sagan där alla får åka med, även hunden. 
Barnen uppmärksammade även att hunden hade reflexväst, precis som vi!


Fordonet som Diesel körde kunde vi inte komma på namnet för, så vi ställde frågan till chauffören
- Det är en teleskoplastare. Han visade oss hur kranen kan fälla ut sig och bli lång och berättade att det är bra att ha såna här små fordon med lång räckvidd.  (Vi har frågat personerna och hunden om godkännande att publicera dem på vår blogg).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar