Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 15 oktober 2021

Ankaret - Alla får åka med


Den här veckan har vi introducerat boken ”Alla får åka med” skriven av Anna Klara Tidholm. Detta genom att lyssna på sagan med skärmen som verktyg, att läsa boken och dramatisera sagan med figurer. Barnen fick då själva återberätta sagan genom att leka med figurerna samtidigt som sagan berättades av en pedagog.

I boken läste vi meningen ”här står tomten och hänger” varvid ett av barnet tog tomten och hängde upp den på lastbilens flak. 

Här har vi ett exempel på att barnet har uppmärksammat att ett ord kan ha flera betydelser. Att ”stå och hänga” samt att ”hänga upp något”.

Boken finns tillgänglig i lekmiljön och vi har observerat flera barn som sitter och ”läser” boken på egen hand, de beskriver vad de ser på bilderna och imiterar även vad de hört oss läsa tidigare. 

Vår lastbil inspirerad av sagan är nu också uppsatt. Här får alla åka med. Det finns nämligen ett foto på varje barn som kan tas upp och ned med hjälp av kardborre. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar