Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 16 september 2021

Kojen - Tema fordon

 

Vi hälsar nya som gamla barn välkomna till en ny termin på Kojen! Introduktionerna av våra nya barn går framåt och vi börjar lära känna varandra och skapar nya relationer. Veckorna som gått har haft stort fokus på att skapa trygga relationer barnen och pedagoger emellan. Barnen har fått möjlighet att knyta kontakter med barn och pedagoger i mindre möten och utforska förskolans miljö och material både inne och ute.
Vi har under dessa veckor sett ett stort intresse för fordon av alla olika slag. Inne samlas alla barn runt vår uppbyggda bilbana, barnen leker rollekar som ambulansförare, busschaufförer eller bygger en buss med hjälp av flera stolar. Vi har lånat böcker om Halvan, som i varje ny bok berättar om olika fordon, och tittat och pratat om vad barnen ser i bilderna. Några barn har fått tittat på brandbilar i uttryckning och vi har läst en bok om brandbilar för att sedan måla varsin brandbil. Barnen har också fått möta olika fordon på de olika språk som finns i barngruppen. Ute tittar barnen efter bussen, grävmaskinerna vid bygget eller de olika bilar som passerar förskolan och vi har gått på en promenad i närområdet och fotat olika typer av fordon. Vi försöker ta tillvara på barnens intresse för fordon och använder oss av olika typer av medier, såsom böcker, bilder, sånger, digitala verktyg osv i deras utforskande av fordon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar