Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 30 september 2021

Kojen - Alla får åka med

 

Barnens intresse för fordon har mynnat ut i att vi har introducerat boken Alla får åka med. Alla får åka med är en småbarnsbok för 2-3-åringar. Den handlar om gemenskap och vikten av den enkla, vardagliga samvaron. En liten flicka kör i sin blå lastbil. Hon tar med sig många passagerare: en hängig tomte, en grubblande gris, en pojke som ramlat, en frusen hund och en ledsen nalle. Tillsammans far de hem till flickans hus och har saftkalas.

Denna vecka har vi pedagoger introducerat boken på olika sätt. Utifrån vårt läroplansmål som handlar om att barnen ska få ett intresse för berättelser, bilder och texter utifrån olika medier så har barnen fått möta den i bokform, som en video på youtube men också med hjälp av rekvisita som de själva har fått använda för att regissera berättelsen med hjälp av lastbilen och figurerna.

Här kommer länken till youtube-videon som ni gärna får titta på och reflektera kring med era barn. Alla får åka med - YouTube
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar