Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 17 september 2021

Ankaret - Inspiration fordon

Välkomna alla kompisar till Ankaret, både nya och gamla. Dem första veckorna har vi fokuserat på att lära känna varandra och våra relationer och trygghet tillsammans, genom möten i mindre grupper. 

Under dessa veckor har vi sett ett intresse för fordon. Barnen uppmärksammar fordon och maskiner som åker utanför vår förskola. Leker med vår uppbyggda väg där det körs både ambulans, buss och dumper. Man kan också åka till lekparken eller varför inte mataffären.

Vi har därför valt att starta vårt tema kring fordon. Till vår hjälp har vi böckerna om Halvan som vi har lånat från bokbussen. Dem finns som en naturlig del i vår vardag och även i vår planerad undervisning.

Vi har i mindre grupp med hjälp av skärmen som verktyg tittat och lyssnat på olika fordon. Buss, båt, bil, lastbil och tåg är fordon barnen känner igen och kan benämna eller vinkade glatt till.
När ambulansen körde förbi härmade barnen spontant dess ljud - tuuut tut tuuut tut
 

 

Vi har haft planerade aktiviteter utomhus där det skapades en väg med hjälp av gatukritor. Här kunde vi turas om och samarbeta med att köra våra leksaksfordon med hjälp av våra kroppar. Att hålla sig inom linjerna, eller ja på vägen var inte alltid det enklaste. Men en spännande utmaning.

 

Syftet med veckans tema-uppstart har sammanfattningsvis varit att skapa erbjudanden som lockar till glädje samt ett intresse för fordon. 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar