Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 6 maj 2021

Durken - Nu händer det saker!Idag har vi hjälp av tre barn som vill vara med att blogga. Kul! De berättar att vi har fått en ny månad samt att det börjar hända saker ute i naturen. Det börjar bli grönt och träden börjar få blad. Denna vecka har vi skapat fjärilar och getingar. Vi har även planterat. Vi har samtalat om varför vi ska vara rädda om våra insekter eftersom de är viktiga för vårt ekosystem. 

- Om inte de finns så får vi ingen frukt. En gång såg jag en humla som flög i vårt träd och som luktade på blommorna där. 

- En gång tog ett bi en liten blomma och flög iväg.

När det gäller högläsning har vi denna vecka bla läst och reflekterat kring boken ”Barnen i kramdalen 3” som handlar om mobbning och utanförskap. Hur det känns när man inte får vara med och vad man kan göra om man skulle känna sig utanför. Vi har även börjat läsa en bok om hur det är att börja skolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar