Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 18 mars 2021

Durken- Troll, Rocka socka och olikheter

Denna vecka har vi skapat troll av stenar som har flytta in i vår Kungaskog. Vi har tillsammans sått krasse i en korg för att skapa lite påskfint till avdelningen. 

Alla barn har även fått varsin ritbok att rita i för att minska mängden papper då vi upplever att mycket papper slängs. Vi har tillsammans med barnen pratat om hur man gör papper och att vi ska vara rädda om vår skog. Detta kopplar vi till vårt Tema som är Hållbar utveckling - Hållbar framtid. 

Vi har även uppmärksammat olikheter med tanke på att det på söndag är den Internationella dagen för Down syndrom då vi hyllar olikheter och människors lika värde. Vi tänker att vi under nästa vecka fortsätter detta arbete och barnen får gärna ”Rocka sockor” hela veckan. Att ”rocka socka” innebär att man har två olika strumpor på sig för att på ett enkelt sätt uppmärksamma att olikheter är självklart. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar