Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 april 2020

Durken - naturrutaDurken har haft ett litet projekt ett tag att göra en egen skylt att sätta upp vid vår naturruta i skogen. Naturrutan är en plats som barnen har valt, där vi kan utforska naturens och årstidernas förändringar.
Först kom vi gemensamt fram till vad det skulle stå på skylten. Några barn hjälptes sedan åt att skriva texten och med inspiration av Vännerna i Kungaskogen så valde dem att döpa platsen till "Durkens Kungaskog". 


Under denna veckas skogsutflykt satte vi äntligen upp skylten. Nu har vi vår alldeles egna naturruta i skogen, en plats vi kommer att återvända till många gånger för att upptäcka nya saker. 

Vi har tidigare fått i uppdrag av kaninen Bitis att så gräs som Bitis kan äta inne på förskolan, vilket vi också gjort. Nu tog vi med oss gräsfrön till skogen för att även prova att så gräs ute i naturen och se vad som händer. Barnen pratade om att de tror att gräset kommer att växa snabbare inne eftersom det är varmare där. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar