Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Lindö kommunala förskolor; Båten, Ekan, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt projekt och barns lärande samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord, MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER, leder oss i vårt arbete.

måndag 18 december 2017

Propellerns julkalender pågår för fullt


Här räknar vi pasta som låg i en burk efter att vi har fått gissa hur många det var. Närmsta gissningen var 100st som var mycket nära. Barnen lyckades tillsammans att räkna till 97 st vilket var rätt!

Här pågår en samarbetsövning. De ska tillsammans föra rockringen ett varv runt i ringen utan att släppa varandras händer. Detta klarade de jättebra när de fått in tekniken.


Under en minut ska en i taget hinna hitta nyckeln som gömmer sig i en av hinkarna. I den ena var det slime, den andra kottar och den tredje makaroner. Även här lyckades de få nyckeln. Detta satte även igång ett intresse för slime och under eftermiddagen fortsatte vi att skapa eget slime av potatismjöl. Det blev härligt kladdigt! Nu är det endast en vecka kvar till jul med utmaningar för att få de sista nycklarna. Utöver dessa utmaningar har det bland annat varit att gå och besöka tomten, hinderbana i gymnastiksalen, bygga granar av olika material, skapa ord av bokstäver, gå till skogen och samla 12 lika långa pinnar för att sedan skapa en stjärna. Resultatet hänger i fönstret mot ateljén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar