Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Lindö kommunala förskolor; Båten, Ekan, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt projekt och barns lärande samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord, MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER, leder oss i vårt arbete.

onsdag 28 oktober 2015

Sagan om de tre bockarna Bruse

Sagan om "De tre bockarna Bruse" läser vi ofta som flanosaga på Durken. Så den vill vi gärna dela med oss av till er. 


De tre bockarna Bruse

Det var en gång tre bockar, som skulle gå till ängen och äta sig feta. Det var lilla bocken Bruse, mellanbocken Bruse och stora bocken Bruse. På vägen dit fanns det en bro över en å och under den bron bodde ett otäckt troll.

Först kom lilla Bocken Bruse och skulle över bron. Tripp, tripp, trapp, lät det i bron. "Vem är det som trippar på min bro ?" skrek trollet. ”Det är lilla bocken Bruse. Jag ska till ängen och bli fet", sa bocken med sin ljusa röst. "Nu kommer jag och äter upp dig!" sa trollet. "Åh, nej, ta inte mej, för jag är så liten. Vänta lite, så kommer den mellersta Bocken Bruse. Han är mycket större!" "Okejdå" sa trollet.

Efter en liten stund kom den mellersta Bocken Bruse. Tripp, trapp, tripp, trapp, lät det i bron. "Vem är det som trampar på min bro?" skrek trollet. "Det är bara den mellersta Bocken Bruse, som ska till ängen och bli fet", sa bocken med sin ganska kraftiga röst. "Då kommer jag och äter upp dig!" skrek trollet. "Åh nej, ta inte mej! Vänta lite, så kommer den stora Bocken Bruse, han är mycket, mycket större!". "Okejdå" sa trollet otåligt.

Sen kom den stora Bocken Bruse. Klamp, klamp, klamp, klamp lät det i bron. Den bocken var så tung att det knakade och brakade i bron. "Vem är det som klampar på min bro ?" skrek trollet. "Det är den stora Bocken Bruse", sa bocken med sin dånande röst. "Då är det dig jag väntat på och nu kommer jag och äter upp dig!" skrek trollet. "Ja, kom du bara!", sa bocken. Och så rusade han på trollet och stångade det så hårt att det for iväg långt bort och ner i ån. Och tack vare det kunde alla tre bockarna Bruse gå till ängen för att äta sig tjocka och feta. 

Snipp snapp snut, så var sagan slut!

Eftersom sagan är så populär valde vi pedagoger att dramatisera den tillsammans för barnen på både Durken och Propellern. 


Vad tyckte ni om teatern? 

Det var roligt att se när vi gick över bron.
När ni åt gräs var kul
Jag tyckte inte det var bra, för att det är en saga. Teater kan man se på stan. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar